Waar ligt Bretagne en wat is er te doen?

bretagne

Frankrijk heeft zoveel te bieden op het gebied van cultuur en natuur dat je soms niet weet wat je moet kiezen als je die kant op wil reizen. Heb je bijvoorbeeld al eens gehoord van Bretagne

bretagne

Het mooiste schiereiland

Bretagne kenmerkt zich door een aantal zaken:

  • het is een schiereiland
  • het staat bekend om culinaire hoogstandjes
  • het heeft een 1200 kilometer lange kustlijn

Toch is het ook op basis van deze kenmerken niet mogelijk een goed beeld van Bretagne te krijgen zonder er echt een bezoek aan te brengen. Want iedereen die er ooit is geweest zal je vertellen: Bretagne vergeet je nooit meer. Met de pittoreske havenstadjes en avontuurlijke natuur ben je wekenlang zoet. 

Wat je in ieder geval wil zien

Saint-Malo is een deel van het schiereiland dat je absoluut niet wil missen. Deze zeer bijzondere havenstad veroverde vele harten alleen al door aanzicht. De stad heeft een rijke geschiedenis en moest meerdere malen opnieuw opgebouwd worden. De laatste keer gebeurde dat na de Tweede Wereldoorlog. Kom hier alvast meer te weten over deze fascinerende stad.

bretagne

Bijzondere dorpjes

Lampaul-Guimiliau, Saint-Thégonnec en Guimiliau zijn drie dorpjes met elk een unieke bezienswaardigheid. Ze zijn niet alleen een omweg waard, ze zijn eigenlijk een reisdoel op zich want ze hebben iets bijzonder mooi gemeen. Een kerk, een knekelhuis en een calvarie samen niet onder één dak maar wel binnen een omheining. 

Aan de kust

De Côtes d’Armor is de verzamelnaam van een kustlijn van 350 km en is een departement van Bretagne. Er is zoveel te ontdekken aan die kustlijn dat je elke dag een ander deel van de zee kunt bezoeken. Een avontuur met mogelijkheid om te ontspannen, wie wil dat nu niet?