Waar je allemaal rekening mee moet houden wanneer je aan paardrijden begint

We weten allemaal dat bij sommige hobby's er meer bij komt kijken dan bij andere hobby's. En dat is helemaal niet erg, want wanneer jij heel veel plezier en voldoening uit jouw hobby krijgt heb je daar ook veel voor over. Wanneer je naar paardrijden kijkt, weten we allemaal dat dat niet de goedkoopste hobby ooit is. Daar komt namelijk nogal wat bij kijken. Je bent er dagelijks mee bezig en dan ook nog eens een paar uur. Dus je moet het erg leuk vinden om deze hobby te hebben. Vaak wanneer je hier ook aan begint, dan heb je dat ook wel. 

 

Goede verzorging

Zelf weten we ook, dat goede verzorging essentieel is. Dit is ook zo voor jou paard. Je moet ervoor zorgen dat er voldoende beweging is en dat je jouw paard niet overwerkt. Wij zelf kunnen ook overwerkt zijn en hebben ook een rust dag nodig, zo ook een paard. Ook voeding is erg belangrijk. Vooral krachtvoer is belangrijk wanneer je vaak traint met jouw paard. Train je niet meer met jouw paard, is er ook geen behoefte aan krachtvoer. 

 

Bij verzorging hoort natuurlijk ook het borstelen van de pony. Zelf vinden we het ook fijn wanneer we schoon zijn en onze haren goed geborsteld is. Bij een paard is dat eigenlijk hetzelfde, die hebben ook uiterlijke verzorging nodig. Denk bijvoorbeeld ook wanneer ze een bleke neus hebben, dat je deze ook met speciale zonnebrand voor dieren moet insmeren. Ook zij kunnen verbranden in een felle zon, net zoals wij mensen dat kunnen.

 

Goed vervoer

Wanneer je wedstrijden doet met jouw paard is het handig om goed vervoer te hebben. Hierbij is het belangrijk dat je een goede paardentrailer in bezit hebt om jouw paard of paarden mee te vervoeren. Zo kan je een losse trailer hebben waar je één of twee paarden mee kan vervoeren of je gaat voor een groter exemplaar waar meer paarden in passen. Echter heb je hiervoor wel een ander rijbewijs nodig. 

 

Wanneer je ook gaat kijken naar een paardentrailer kan je natuurlijk richten op hoeveel paarden je mee moet nemen per keer. Maar je kan ook tegelijk kijken of er een ruimte in de trailer zit waar jij spullen kan opbergen. Denk hierbij aan een zadel, het hoofdstel, de poetskoffer en bijvoorbeeld een deken. Zodat je gemakkelijk alles bij de hand hebt en je niet hoeft te passen en meten in de kofferbak van de auto.