Voordelen van een refurbished apparaat

Er is geen budget voor een nieuwe laptop, dan is een refurbished apparaat een perfect voorbeeld voor een goede oplossing. Nog niet heel lang bestaat het en nu is het al razend populair. Wat het betekent: een apparaat dat samen is gesteld met goede onderdelen van al gebruikte apparaten. Dus het gaat over nieuwe, tweedehands apparaten waar een tweede leven ingeblazen kan worden zonder dat de koper het gevoel heeft dat het gaat over een gebruikt apparaat. Het is dus het beste van beide werelden. Een nieuwe laptop is leuk, maar een refurbished apparaat is net zo handig en er zitten een groot aantal voordelen aan. De drie grootste voordelen zullen hier toegelicht worden.

Kosten

Allereerst, de kosten. Dit is de voornaamste reden dat men kiest voor een refurbished apparaat in combinatie met andere voordelen. Veel refurbished apparaten zijn relatief een stuk goedkoper dan een nieuw apparaat. Dit komt simpelweg omdat je geen nieuw apparaat aanschaft, in principe zijn de onderdelen gebruikt, maar nog helemaal intact. Daardoor kun je het apparaat zien ‘als nieuw’ maar betaal je er een stuk minder geld voor.

Betrouwbaarheid

Tweedehands apparaten kopen brengt altijd een risico met zich mee. Je weet eigenlijk niet of de verkoper de waarheid spreekt, dus tot je daarachter komt, neem je een gok. Soms gaat dat goed, soms minder goed. En bij dure apparaten staat er dus ook een stuk meer op het spel. Het voordeel bij een lenovo refurbished laptop is dat het voelt alsof je een nieuwe laptop koopt, met alle garanties meegeteld. De aankoop van een laptop of telefoon is een stuk betrouwbaarder dan bij andere tweedehands apparaten. Er is vaak precies bekend wat er wel of niet veranderd is aan het apparaat en waar eventuele problemen zouden kunnen liggen. Deze informatie geeft je het gevoel dat je weet wat je koopt.

Aankoop

Bij de aankoop van een tweedehands apparaat kun je helaas niet echt terug komen op de koop. Dat is ook de grote gok die je neemt, als de aankoop niet naar behoren blijkt te werken, ben je je geld kwijt. Dit geldt niet bij een refurbished apparaat. Hierbij geldt namelijk garantie, en er is zelfs tijd om na te denken over je aankoop. Dus wanneer de aankoop niet bevalt, kan je deze kosteloos terug brengen. Moet je nagaan, zelfs bij nieuwe apparaten vind je dat niet. Dus de kans op een goede aankoop met lang gebruik wordt daardoor een stuk groter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *