Hoe gebruik je induction heating?

induction heating

Er zijn verschillende manieren om induction heating te gebruiken. Zo kun je het gebruiken met solderen, lassen, smeden, drogen, krimpen en verzegelen. Opties genoeg dus. Maar wat is induction heating precies? Induction heating is een proces waarbij je door warmte gebruik verschillende dingen kan bewerken. Je kunt losse stukken ijzers verbinden, denk hierbij aan solderen of lassen. Maar je kan ijzer ook ergens aan vast maken, denk daarbij aan iets verzegelen

induction heating

Zitten er voordelen aan induction heating?

Allemaal leuk en aardig, maar hoe gebruik ik induction heating nou precies? Induction heating kan je op verschillende manieren gebruiken. Omdat de temperatuur makkelijk te controleren en in te stellen is, is induction heating makkelijk in gebruik. Het beste is om gebruik te maken van een inductieverwarmer. Zodra je de juiste temperatuur hebt ingesteld wordt het ijzer warm. Na een korte periode is het ijzer warm genoeg en kan je het gaan gebruiken. 

Een ander voordeel aan induction heating is dat het geluidloos is. Je hebt dus geen last van een hoog geluid zoals dat met een gasbrander wel het geval kan zijn. Bovendien is deze manier van opwarming ook beter voor het milieu, er namelijk niks verloren. Alles wordt gebruikt door het ijzer dat zich opwarmt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *