Historie van de Woolrich winterjas

De in 1830 opgerichte Woolrich company komt oorspronkelijk uit het Amerikaanse Pennsylvania. Het is het oudste eigen Amerikaanse outdoor merk, en ontstaan om de vrouwen van de jagers en houthakkers te voorzien van warme kleding. Later zijn ook de kleding van de Amerikaanse burgeroorlog en van de eerste Antarctica expeditie door de Woolrich company gemaakt. Na meerdere crisissen en overnames is sinds 2016 het Italiaanse kledingmerk W.P Lavori die Woolrich op de Europese markt bracht.

De winterjassen van Woolrich

Tegenwoordig is een outdoor winterjas niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Heerlijke warm, gevoerd en vaak ook met een hoge kraag, zodat een sjaal niet meer nodig is. De jassen worden gemaakt van katoen en polyester of polyamide en elestane. De Woolrich winterjas is voorzien van slim fit. Wat betekend dat de Woolrich winterjas strak langs het lichaam zit. Hoe strakker langs het lichaam hoe warmer je blijft. Maar maak voor de aankoop wel gebruik van de bijgevoegde maattabel. Het kan zijn dat de winterjas te strak langs het lichaam kan gaan zitten naar je zin. Neem dan een grotere maat zoals aangegeven in de tabel, zodat je uiteindelijke de perfecte winterjas hebt die heerlijk zit.

Waarom en winterjas van Woolrich

Wie een kwalitatief goede winterjas wil kiest voor een Woolrich winterjas. Een goede winterjas gaat jaren mee en blijft zijn warmte behouden. De Woolrich winterjas komt in verschillende uitvoeringen en kleuren. Ook kun je kiezen voor een hoge of lage kraag. Dit is ideaal als je vaak buiten bent, maar ook voor als je even heen en weer moet in winters weer. Voor een echte oudoor type is een Woolrich winterjas met een hoge kraag aan te raden. Lekker over je trui heen zodat je uren buiten kunt blijven. Tevens zijn de jassen uitgerust met 2 zijzakken met rits. De ene jas is afgewerkt met een complete ritssluiting, de andere met rits en knopenrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *