De beste lichtkoepel kies je zo

Lichtkoepels.info

Wil jij een lichtkoepel in je woning hebben? Dat is een goede keuze. Er zijn veel redenen om een lichtkoepel aan te schaffen. Weet je al wel dat je zo’n koepel wil, maar weet je nog niet zo goed welke? Kijk dan eens op Lichtkoepels.info want daar kun je zien wat er allemaal mogelijk is.

Lichtkoepels.info

De verschillen

In grote lijnen verschillen lichtkoepels op een aantal vlakken:

  • of ze wel of niet doorschijnend zijn
  • de vorm
  • de afmetingen
  • het materiaal

De afmetingen zijn natuurlijk de eerste stap want het maakt nogal uit hoeveel beschikbare ruimte je hebt en hoe groot deel daarvan je graag wil voorzien van een koepel. Sommige koepels zijn groot genoeg om doorheen te klimmen terwijl anderen juist erg klein zijn. Het hangt niet alleen af van de ruimte maar natuurlijk ook je budget en je behoefte hoe groot de lichtkoepel moet worden.

Lichtkoepels.info

Vormen verschillen sterk

Bij een lichtkoepel denken veel mensen aan een bolvormige koepel. Maar wist je dat er eigenlijk veel meer mogelijk is dan dat? Er zijn ook hele andere vormen om uit te kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een koepel met een piramidevorm? Daar glijdt het vuil snel vanaf en je bent er dus ook geen uren aan kwijt als het aankomt op de schoonmaak. Dat vinden veel mensen fijn.

Wel of niet doorschijnend

Er zijn koepels waar je doorheen kunt kijken, net als bij een raam. Een lichtkoepel is echter iets anders dan een raam dus je moet er wel rekening mee houden dat vuil, bladeren en insecten er niet zomaar gemakkelijk vanaf glijden.